A A A K K K
для людей із порушенням зору
Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Новини

Дата: від до Скинути

ОЖИРІННЯ ТА ЙОГО НЕБЕЗПЕКИ

ОЖИРІННЯ ТА ЙОГО НЕБЕЗПЕКИ

Ожиріння – це що? Естетичний недолік, незручність, обмеження у фізичній активності або все ж таки хвороба? Як це впливає на здоров`я, до яких наслідків призводить? Чи можна позбутися від цього недоліку, який лікар може допомогти? Будемо шукати відповіді.   Класифікація ожиріння Медицина розглядає ожиріння як серйозне захворювання. Більш того, з 1997 року ВООЗ оголосила, що в світі спостерігається глобальна епідемія ожиріння. У країнах з розвиненою економікою більше половини дорослих не можуть похвалитися ідеальною вагою, а третина населення має ожиріння. Не відстають і українці. Із зайвою вагою в країні живе 58,4%, а з ожирінням – 24,1% населення. Медики називають ожиріння синдромом, який характеризується надмірним накопиченням жиру і збільшенням маси тіла. До цього призводять різні причини, серед яких необхідно виділити розбалансування калорійності харчування і рівня фізичної активності. Простіше кажучи, якщо з їжею надходить більше калорій, ніж витрачається протягом дня, то це призводить до накопичення жирових відкладень.    Але причини ожиріння можуть бути і іншими: 1. Захворювання: недорозвинення статевих залоз, порушення в роботі щитоподібної залози і гіпофіза, пошкодження нервових клітин гіпоталамуса, хвороба Кушинга; 2. Лікування гормональними засобами для жінок, кортикостероїдами, антидепресантами тощо; 3. Генетична схильність.

08:42 11.03.2024

#ПрозороТаПідзвітно: Агентство відновлення запровадило нову методику закупівель експлуатаційного утримання доріг

#ПрозороТаПідзвітно: Агентство відновлення запровадило нову методику закупівель експлуатаційного утримання доріг

Агентство відновлення запровадило нову методику закупівель експлуатаційного утримання доріг, яка зробить процедури закупівель та виконання робіт більш прозорими та ефективними, дозволить збільшити конкуренцію та обрати надійні та спроможні компанії.

10:26 07.03.2024

Чат-бот для вагітних “Буду мамою”

Чат-бот для вагітних “Буду мамою”

В рамках співпраці платформи «Охорона здоров’я» ВАОТГ та ГС «Ліки контроль» представляємо органам місцевого самоврядування спеціальний чат-бот “Буду мамою” для вагітних, який доступний:

15:42 04.03.2024

ЯК ЗБЕРЕГТИ  ІМУНІТЕТ?

ЯК ЗБЕРЕГТИ ІМУНІТЕТ?

Імунітет (від лат. «імунітас» – звільнення ) –– це живий щит організму, основною функцією  якого  є  здатність організму розпізнавати чужорідний матеріал і мобілізувати клітини та речовини власного організму на швидке його знешкодження і видалення

13:10 04.03.2024

ЗАХИСТІТЬ ДИТИНУ ВІД КОРУ!

ЗАХИСТІТЬ ДИТИНУ ВІД КОРУ!

На Житомирщині триває реалізація  проекту «Разом рятуємо життя», мета якого - охопити вакцинацією проти кору дітей старше 6 років, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення від кору.

11:57 29.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь