A A A K K K
для людей із порушенням зору
Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Новини

Дата: від до Скинути

Підприємці можуть відвідати цікаві підприємства на Вінниччині

Підприємці можуть відвідати цікаві підприємства на Вінниччині

За підтримки EU4Business підприємці можуть відвідати цікаві підприємства на Вінниччині ГО "Вдоскональ себе" запрошує представників малого та середнього бізнесу на навчально-консультаційний бізнес-візит до підприємств аграрного сектору та харчової промисловості Вінницької області. В межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини 27 березня планується відвідування місцевих підприємств: виробника сільськогосподарської техніки, «Вінницького хріну» та фруктових наповнювачів з ягід фруктів/овочів та експертів з точного землеробства. Критерії відбору учасників візиту до підприємств Вінниччини: ● офіційна реєстрація підприємця; ● релевантні сфери діяльності; ● участь в проекті «Школа підтримки малого та середнього бізнесу»; ● пріоритет буде надаватися учасникам із інших областей (тобто з Житомирської та Хмельницької). Підприємці-учасники відвідають такі підприємства: ● ТОВ  «Агромаш-Калина» є виробником сільськогосподарської техніки, ціль якої розробляти, виробляти та реалізовувати продукцію високої якості. Агрегати своїм конструктивним рішенням призначені для сучасного агрономічного методу господарювання, який допомагає сільськогосподарським суб'єктам при мінімальних затратах коштів, досягти високих врожаїв. ● ТОВ "Фруктона" має повний цикл від вирощування до заморозки та виготовлення фруктових наповнювачів з ягід фруктів та овочів. Це власний аграрний бізнес по вирощуванню вишні, яблука, полуниці, малини, ожини, смородини, лохини. Завод першої трансформації, шокова та статична заморозка, сучасне обладнання для широкого комплексу послуг – мийка, сортування, інспекція, вибивання кісточки, очищення шкірки, 3Д різка, пакування. ● ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» – одне з лідируючих підприємств Вінниччини у галузі плодоовочевої консервації. Відомий усім продукт – візитна картка компанії – хрін «Вінницький» з буряком. На сьогодні товарний асортимент складається з понад 50 найменувань продуктів харчування: хрін столовий, гірчиця, майонез, соуси, круп'яні палички, сухі сніданки, борошно текстуроване, квас. ● ТОВ «FRENDT» – це команда експертів з точного землеробства. Мають відповідне обладнання та надають послуги із впровадження точного землеробства, забезпечують сервісне обслуговування клієнтів. Для того, аби поїхати до цих підприємств потрібно пройти реєстрацію за посиланням: https://forms.gle/SnNnM5asdjJ88UpW6

15:56 18.03.2024

КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА.

КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА.

КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА. Багато вже було сказано і написано про реформу шкільного харчування.  Її основна мета – покращення здоров’я дітей і підлітків у найближчій перспективі. Однак, реформа не дасть очікуваного результату, якщо вдома ми будемо продовжувати наминати сардельки з булочками і цукерками та давати дітям нездорову їжу для перекусів у школі. Для полегшення здорового вибору продуктів, яким повинно знайтися місце у шкільному ланч-боксі. В основі шкільних перекусів мають бути продукти, які надовго дають відчуття ситості. До них належать такі, що містять у своєму складі досить багато білка (хліб, горіхи, твердий сир, яйця тощо). Бутерброди та сендвічі треба робити з цільнозернового хліба. Варто привчати дитину до нього поступово – спочатку спробуйте приготувати бутерброд з однієї скибочки білого хліба та однієї скибочки цільнозернового чи чорного хліба. ВАЖЛИВО ПАМ'ЯТАТИ:  Не використовуйте у бутербродах майонез, плавлений сир та інші магазинні «намазки»;  Вибирайте начинку для бутерброда з низьким вмістом жиру. Це може бути нежирне м’ясо (в тому числі курка або індичка), риба (наприклад, тунець або лосось), твердий сир із низьким вмістом жиру;  Завжди додавайте до бутербродів зелений салат та овочі: помідори черрі або шматочки моркви, огірка, селери та перцю. В окреме відділення ланч-боксу налийте знежирений хумус чи інший соус – з ним дітям буде смачніше їсти овочі;  Завжди кладіть шматочки фруктів та ягоди, які дитині легко з’їсти за один раз. Порізане яблуко, помита полуниця, чорниця, шматочки мандарина чи апельсина, скибочки дині. Полийте фрукти лимонним соком, щоб вони не темніли. У зимовий сезон можна класти у ланч-бокс консервовані фрукти без додавання цукру;  Замість фруктових чи шоколадних батончиків покладіть корисні сухофрукти – родзинки та курагу. Зверніть увагу, що ці продукти можуть прилипати до зубів, тому їх треба споживати тільки під час їжі, щоб зменшити ризик розвитку карієсу;  Замініть тістечка, шоколад на цільнозернові батончики та печиво;  Обирайте йогурти з низьким вмістом жиру та цукру. Віддавайте перевагу білим йогуртам, до яких можна додати власні фрукти;  Якщо сир містить багато жиру і солі, то давайте його менше. Обирайте нежирні і помірно солоні сорти сиру;  Залучіть дітей до підготовки та вибору того, що є в їхньому ланч-боксі. Вони з більшою ймовірністю з’їдять страви, які допомагали складати. Будьте креативними та робіть ланч-бокси яскравими, додавайте різні продукти.

14:09 18.03.2024

#ТиЯк Повернення з фронту: Сергій Полосін.

#ТиЯк Повернення з фронту: Сергій Полосін.

Сергій Полосін — двічі ветеран: воював під час АТО та з початку повномасштабного вторгнення. Хоча сам каже, що називатися ветераном складно, бо війна ще триває і подумки пан Сергій, його побратими й посестри досі там. У кожного тепер своя боротьба — за повернення до цивільного життя.

09:05 18.03.2024

ВСЕ ПРО ГЛАУКОМУ

ВСЕ ПРО ГЛАУКОМУ

ВСЕ ПРО ГЛАУКОМУ Глаукома – хвороба, яка ушкоджує зоровий нерв. Цей нерв страждає від підвищення тиску всередині ока, причиною якого є надмірне накопичення рідини. Ураження зорового нерва може призвести до втрати зору. Глаукома – важке захворювання ока, яке за пізнього виявлення та без адекватного лікування призводить до неминучої сліпоти. У здоровому оці постійно підтримується певний тиск (18–22 мм рт. ст.) завдяки балансу припливу та відтоку рідини. При глаукомі порушується її циркуляція. Вона накопичується, і внутрішньоочний тиск починає зростати. Зоровий нерв та інші структури ока зазнають підвищеного навантаження, порушується кровопостачання ока. Внаслідок чого очний нерв атрофується, і зорові сигнали перестають надходити до головного мозку. Основними ознаками глаукоми є те, що людина починає гірше бачити, порушується периферичний зір, обмежується зона видимості. У результаті цього може настати незворотна втрата зору. Причини виникнення глаукоми. Основна причина виникнення глаукоми – підвищений внутрішньоочний тиск. Своєю чергою, внутрішньоочний тиск може підвищуватися внаслідок двох основних факторів: внутрішньоочна рідина утворюється у надмірній кількості; порушується виведення внутрішньоочної рідини через дренажну систему ока внаслідок її змін. Стадії розвитку глаукоми. Залежно від особливостей стану диска зорового нерва, а також ступеня звуження поля зору виділяють чотири стадії розвитку глаукоми: 1. Початкова стадія. Ознаками глаукоми на ранній стадії є поява сліпої плями, що заважає погляду, при нормальному периферичному зорі, відзначається поглиблення диска зорового нерва у центральній зоні. 2. Розвинена стадія. Характеризується стійким звуженням поля зору з внутрішнього (носового) боку, при обстеженні відзначається поглиблення диска зорового нерва з обох боків. 3. Стадія, що далеко зайшла. При ній відзначається звуження поля зору з різних боків або збереження деяких його ділянок, спостерігається виражене крайове поглиблення диска зорового нерва. 4. Термінальна стадія. Характеризується або втратою предметного зору зі збереженням світловідчуття, або повною втратою зору, сліпотою.

08:20 15.03.2024

Корисна інформація для платників податків

Корисна інформація для платників податків

Інформація І Податкова інформує: У 2024 році декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою З 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) та інструкція щодо її заповнення.   У новій формі податкової декларації передбачено виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Звертаємо увагу, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування». Крім того, значних змін набув порядок розрахунку суми податку, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до п. 166.3 ст. 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат зазначених у п.п. 166.3.10 п. 166.3.10 ст. 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). Нагадуємо, що оновлені редакції нової форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. З нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».

08:15 15.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь