A A A K K K
для людей із порушенням зору
Курненська громада
Житомирська область, Житомирський район

Розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 15.05.2023 14:58
Кількість переглядів: 2228

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що в третій декаді травня 2023 року на територіях Пулинської  селищної  ради та Курненської   сільської ради буде  проведенна весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Фото без опису

Цього року, враховуючи запроваджений в країні військовий стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу  принад , які містять високоімунну, безпечну вакцину.

    Загалом під обробку підлягає 11408 км² території Житомирської області, на якій буде використано 328,316 тис. доз вакцини , із розрахунку на 1 км²  - 25 приманок . Площі територіальних громад які підлягають обробці : Пулинська селищна рада – 396,16 км² , буде використано 9,904 тис.доз вакцини; Курненська сільська рада -273,06 км², буде використано 6,827 тис.доз вакцини;  

Фото без опису

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

 Звертаємось  до жителів ОТГ з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також, під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте , щоб вони не торкалися брикетів ,-  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини , вона її не їстиме.  

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Житомирського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області та Пулинського відділу Житомирської обласної лікарні ветеринарної медицини з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

 

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь